ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  • Δυσκολία
  • Κόστος
  • λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 300 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 150 γρ. φουντούκια χονδροκομμένα
  • παγωτό SCANDAL Chocolate Cake by Stelios Parliaros ΕΒΓΑ

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ.

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το φουντούκι μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών.

Κόβουμε με ένα κουπ-πατ διαμέτρου 6 εκ. και τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 15 λεπτά περίπου.

Με δύο μπισκότα φτιάχνουμε σάντουιτς που τα γεμίζουμε με παγωτό σοκολάτα.

Τα διατηρούμε στην κατάψυξη.

Τα βουτάμε μέχρι τη μέση σε σοκολάτα λιωμένη και στρωμένη και σερβίρουμε.