ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ & ΒΥΣΣΙΝΟ

  • Δυσκολία
  • Κόστος
  • λεπτά

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 185 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 140 γρ. φιστίκια Αιγίνης σε σκόνη
  • παγωτό SCANDAL  Vanilla Parfait by Stelios Parliaros ΕΒΓΑ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα στο μίξερ.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Ρίχνουμε το φιστίκι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάτο ενός ταψιού διαμέτρου 24 εκ.

Αδειάζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά, υπολογίζοντας το χρόνο από το σημείο βρασμού.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.

Αφήνουμε ένα βράδυ να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι.

Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου, αλλά πιο ψηλό.

Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια της βάσης με παγωτό παρφέ.

Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.