ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

  • Δυσκολία
  • Κόστος
  • λεπτά

Υλικά

  • 4 μπάλες παγωτό Scandal Chocolate Orgy
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
  • 50 ml σιρόπι σοκολάτας
  • λίγο λάδι για άλειμμα

Εκτέλεση

Λιώστε τη μισή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως και αφήστε τη να κρυώσει για 10 λεπτά ή μέχρι να μην είναι ζεστή όταν την αγγίζετε. Στο μεταξύ, στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, λαδώστε και επενδύστε εσωτερικά 4 τσέρκια ζαχαροπλαστικής διαμέτρου 8 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο να περισσεύει πάνω από το χείλος.

Απλώστε στο εσωτερικό κάθε τσερκιού ένα στρώμα λιωμένης σοκολάτας και αφήστε τη να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Επαναλάβατε τουλάχιστον δύο φορές, μέχρι το στρώμα να γίνει αρκετά παχύ. Αφήστε τα να κρυώσουν μιάμιση ώρα ή μέχρι να σφίξουν καλά.

Λιώστε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μία μεγάλη γαβάθα και αφήστε τη να κρυώσει λίγο. Βγάλτε προσεκτικά τη σοκολάτα από τα τσέρκια και αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί.

Αλείψτε εξωτερικά τα κυπελλάκια με επιπλέον σοκολάτα, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας σπάτουλα σιλικόνης. Μην ανησυχείτε αν δεν είναι τελείως λεία,θα δείχνουν πιο ωραία έτσι. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Πασπαλίστε μερικά φουντούκια σε 4 πιάτα και βάλτε επάνω από ένα σοκολατένιο κυπελλάκι.

Ρίξτε λίγο σιρόπι σοκολάτας μέσα στα κυπελλάκια.

Προσθέστε από μία μπάλα παγωτό Scandal Chocolate Orgy/Varieté Σοκολάτα.

Γαρνίρετε με λίγα ακόμη φουντούκια και σερβίρετε αμέσως.