ΜΙΝΙ ΤΣΗΖΚΕΪΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

  • Δυσκολία
  • Κόστος
  • λεπτά

Υλικά

  • 6 μπάλες παγωτό SCANDAL Vanilla Secrets (200 γρ./400 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 20 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  • 60 γρ. μπισκότα τζίντζερ
  • 125 γρ. τυρί κρέμα
  • 75 γρ. λιωμένη και μαγειρεμένη κολοκύθα, στυμμένη για να φύγει το νερό
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 50 ml σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C (160° C για φούρνους με αέρα).

Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τα κομματάκια της σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Τρίψτε στο μίξερ τα μπισκότα τζίντζερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Βάλτε τα σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα. Βάλτε 6 χάρτινα φορμάκια κέικ σε ένα βαθύ ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα το μίγμα του μπισκότου σε αυτά, πιέζοντας καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ψήστε στον φούρνο για 8 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη λιωμένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τη σκόνη βανίλιας, το αυγό και τα μπαχαρικά. Προσθέστε το μίγμα με ένα κουτάλι στα φορμάκια.

Ψήστε τα στον φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βγάλτε τα από τα φορμάκια και σερβίρετε με 1 μπάλα παγωτό SCANDAL Vanilla Secrets και λίγο σιρόπι καραμέλα.