ΦΟΝΤΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

  • Δυσκολία
  • Κόστος
  • λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα 66% κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Παγωτό SCANDAL Chocolate Cake by Stelios Parliaros ΕΒΓΑ
  • Πέρλες σοκολάτας για διακόσμηση
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Τεμαχίστε το βούτυρο και λιώστε το μαζί με τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Ομογενοποιήστε πολύ καλά. Γεμίστε με το μίγμα  ατομικά τσέρκια διαμέτρου 10 εκατοστών.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 12 λεπτά. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρετε.

Αφαιρέστε από το φοντάν ένα μικρό κομμάτι από το κέντρο, στο σημείο που δημιουργείται ένα κενό στο ψήσιμο.

Γεμίστε με μία μπάλα παγωτού και τοποθετήστε το κομμάτι που αφαιρέσατε από πάνω.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και πέρλες σοκολάτας.