ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

  • Δυσκολία
  • Κόστος
  • λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα 70% κακάο 
  • 400 γρ. βούτυρο 
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
  • 10 αυγά
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • Παγωτό SCANDAL Chocolate Cake by Stelios Parliaros ΕΒΓΑ
  • 200 γρ. σοκολάτα 55% κακάο 
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 

Εκτέλεση

Λιώστε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη. 

Ρίξτε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα.

Προσθέστε το αμύγδαλο και το αλεύρι.

Ανακατέψτε πολύ καλά και αδειάστε το μίγμα σε 3 ταψάκια μίας χρήσεως αλουμινένια ή χάρτινα διαμέτρου 20 εκατοστών.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 25 λεπτά. Όταν κρυώσουν ισιώστε λίγο την επιφάνεια τους.

Γεμίστε τον έναν δίσκο με μπάλες από παγωτό.

Καλύψτε με τον δεύτερο δίσκο και συνεχίστε τη διαδικασία τελειώνοντας με τον τρίτο δίσκο.

Διατηρήστε στην κατάψυξη.

Για τη γκανάς σοκολάτας ανακατέψτε ίση ποσότητα ζεστής κρέμας γάλακτος και σοκολάτας. Περιχύστε το γλυκό.