• Παραλαβή πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας. Στο στάδιο αυτό, πραγματοποιείται ποιοτικός έλεγχος για την πληρότητα των προδιαγραφών μας
  • Αποθήκευση πρώτων υλών και συσκευασίας και ποιοτικός έλεγχος των συνθηκών αποθήκευσης
  • Μεταφορά των πρώτων υλών από τις αποθήκες στους χώρους παραγωγής
  • Ανάμιξη πρώτων υλών
  • Δημιουργία μίγματος παγωτού
  • Ομοιογενοποίηση
  • Παστερίωση
  • Ψύξη μίγματος παγωτού
  • Μεταφορά και αποθήκευση μίγματος σε δεξαμενές ωρίμανσης

Μετά από όλα τα παραπάνω στάδια, πραγματοποιούνται ποιοτικοί έλεγχοι των τεχνικών προδιαγραφών, καθώς επίσης μικροβιολογικές και φυσικοχημικές αναλύσεις.

Στη συνέχεια ακολουθούν:

  • Διόγκωση και ψύξη μίγματος στις παγωτομηχανές και ποιοτικός έλεγχος των χαρακτηριστικών του προϊόντος
  • Μορφοποίηση παγωτού και προσθήκη σοκολάτας, σιροπιών, μπισκότων, ξηρών καρπών κ.λπ.
  • Κατάψυξη σε τούνελ ταχείας κατάψυξης και ποιοτικός έλεγχος συνθηκών ταχείας κατάψυξης
  • Συσκευασία παγωτού και ποιοτικός έλεγχος (οργανοληπτικός και μικροβιολογικός)
  • Αποθήκευση στους -25° C
  • Ποιοτικός έλεγχος συνθηκών αποθήκευσης και διάθεσης
  • Διανομή στα σημεία πώλησης